Jak čas pádí

Jak čas pádí

čtvrtek 19. března 2015

Druhé dítě u nás na návštěvě

Přátelé,

Tak tentokrát to stálo za to.
Možná si vybavujete, jak jsem se před první návštěvou německého dítěte u nás stresovala. A jak to nakonec dopadlo poněkud divoce.

Tentokrát jsem se nestresovala vůbec, jelikož jsem na to neměla kdy.
Celý den plný program.
Pak jednou zamést kuchyň a šup, už jsem šla obě děti vyzvednout ze školky.


Holčička, která k nám přišla včera, se vyznačuje tím, že svou maminku moc neposlouchá, pořád se "divně" tváří a odmlouvá. Ovšem na návštěvě to bylo absolutně bezproblémové dítě - v cizím (polo-českém) prostředí se chová slušně, spolupracuje a nic moc "si nedovoluje".

V důsledku toho jsme si všichni užili pohodové odpoledne, které přineslo několik zjištění:

- jezdit po bytě na tříkolce vůbec nevyžaduje používání jazyků a dorozumění probíhá jen skrze smích

- i dítě, které působí dojmem, že nemá hlad, protože bylo "na obědě", se po chvíli řádění přestane upejpat a o něco k jídlu požádá. A za chvilku zase. A zase. Poznatek - před návštěvou se zásobit pestrými svačinami...

- naše Sýkorka, která jindy notně kňourá pod vidinou chůze do obchodu (5 minut), dokáže bez protestů doběhnout až na hřiště (třikrát tak daleko), když hrozí, že jí kamarádka zmizí z dohledu (a ještě mi vynadá, že jsem ji zastavila před přechodem, přičemž ona chtěla "běžet celou dobu!")

- dobrodružství může vypadat i tak, že dvě spiklenky dřepí na bobku pod laťkovým mostem, na kterém sedí dvě puberťačky, a čekají, až jim skrze laťky upadne keks. Načež se to fakt stane, malé cácorky ho (nenápadně) ukořistí a vítězoslavně se o něj rozdělí.

- voda není pro některé děti dost dobrá na uhašení žízně. Ehm, tak to mají smůlu, zvláště poté, co jim není dost dobrý ani jablečný mošt. Limo nepodáváme.

- výtvarná aktivita "malování válečkem, náhodně potřeným temperami" se zdá být mnohem atraktivnější pro maminku než pro dvě treperendy, které dávají přednost míchání temper a celoplošnému potření čtvrtky výslednou hnědo-bahno-šedou směsí.

Celkově - spokojenost. Budeme zkoušet návštěvy dál. Další děti, podruhé ty samé a uvidíme.

Díky,
Š.

2 komentáře:

  1. a tahle byla stejne stara jako dcera? sedmi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak. Skoro úplně stejně. To zatím zvládnu :-)

      Vymazat

Přátelé, děkuji za vaši návštěvu i za vlídné komentáře. Je mi potěšením, sdílet s vámi svůj svět. Š.